Souhrn událostí uplynulého dne – 6.8. 2015

K čemu jsou strategické zásoby potravin?

Správa státních hmotných rezerv (SSHR) představila v minulých dnech kroky, jejichž cílem je snížit náklady na uchovávání strategických zásob potravin. Přelomovým rozhodnutím je zejména projekt „živých konzerv“, což je v praxi nahrazení části zásob mraženého masa masem chovaných hospodářských zvířat, která by bylo možné v případě potřeby operativně porazit a toto čerstvé maso zahrnout do zásob SSHR.

Doporučení Ministerstva zemědělcům, jak při sklizni zmírnit riziko požárů v horkých a suchých dnech

Důsledná kontrola sklizňové techniky nebo měření teplot uskladněného zrní, slámy a sena – to jsou některá z doporučení Ministerstva zemědělství, jak v tomto horkém a suchém počasí předcházet nebezpečí požárů při sklizni. Základem je, aby zemědělci dodržovali zásady protipožární ochrany a dbali na prevenci všemi dostupnými prostředky.

V Rusku začíná systematická likvidace západních potravin

V Rusku dnes formálně vstupuje v platnost dekret prezidenta Vladimira Putina o povinné likvidaci evropských potravin, dopravovaných do země v rozporu s vyhlášeným embargem. Přestože první tuny zboží byly v několika ruských městech zničeny už v minulých dnech, masovou akci mají kontrolní orgány zahájit dnes.

Z novely zákona nejspíš zmizí povinnost nabízení vína při 15 °C

Ve středu skončila možnost podávat připomínky k novele vinařského zákona, která by měla zamezit prodeji pančovaného vína. Ministerstvo zemědělství ve verzi, kterou zaslalo do meziresortního připomínkového řízení navrhovalo, aby se muselo víno nabízet v obchodech při teplotě 15 stupňů Celsia.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info