SZIF vyhlásil veřejnou zakázku na propagační a informační kampaň regionálních potravin
18.08.2015 | SZIF
Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) uveřejnil zadávací dokumentaci k veřejné zakázce „Rámcová smlouva – propagační a informační kampaň na podporu regionálních potravin“ v předpokládané maximální hodnotě 57 milionů Kč. Zadávací řízení je rozděleno na dvě samostatné části, pro každou z nich může být vybrán jiný uchazeč.
Předmětem veřejné zakázky je uzavření rámcových smluv na poskytování služeb v oblasti marketingové, mediální a PR kampaně směřující ke komunikační podpoře regionálních potravin na období 2 let od podpisu smlouvy. Předpokládaná hodnota zakázky 57 milionů bez DPH je součtem předpokládaných hodnot jednotlivých částí.
- Uchazeč může podat nabídku na jednu nebo obě části veřejné zakázky dle své volby. Zakázka je rozdělena na tyto dvě samostatné části:
- 1. Strategická, kreativní, mediální a PR část
- 2. Realizační a expoziční část
V rámci první části bude předmětem nabídky uchazeče vypracování strategické koncepce včetně kreativních návrhů, vypracování návrhu PR strategie a PR kampaně na téma podpory regionálních potravin i návrh mediální kampaně.
V realizační části se očekává návrh zajištění ochutnávek na vybraných výstavách, eventových akcích a v řetězcích, zajištění a organizace spotřebitelské soutěže nebo vánoční roadshow s výrobci.
Cílem budoucí propagační a informační kampaně je sdělit zákazníkům, proč se jim vyplatí koupit výrobky s označením Regionální potravina. Velkým benefitem této značky je především prokazatelný původ surovin, čímž se odlišuje od většiny dalších značek na trhu, a dále vědomí, že byla vyrobena malým nebo středním výrobcem či zemědělcem.
Výsledkem úspěšné komunikace bude, aby spotřebitel znal přednosti tuzemské regionální produkce, jako zákazník při nákupu tyto potraviny preferoval a vytvářel tlak na prodejce, aby měli ve svých prodejnách co největší šíři takových produktů k dispozici.
Značku Regionální potravina získávají formou krajských soutěží regionální výrobci potravin a zemědělci. Soutěže se vyhlašují ve všech 13 krajích České republiky (vyjma Prahy). Zemědělský nebo potravinářský výrobek, který usiluje o udělení značky Regionální potravina, musí být vyroben v příslušném regionu ze surovin dané oblasti. Odborné poroty vybírají každý rok vždy jeden vítězný výrobek v 9 kategoriích. Oceněné výrobky získávají certifikát ministra zemědělství a právo užívat značku „Regionální potravina“ daného kraje po dobu 4 let.
Zadávací dokumentace je k dispozici na www.e-zakazky.cz, číslo zakázky je 505987.
Lhůta pro podání nabídek končí 14. října 2015.
- Vladimíra Nováková
- tisková mluvčí SZIF
Další články v kategorii
- Stárek: Restaurace v ČR mají na Velikonoce asi o pětinu méně rezervací než loni (29.03.2024)
- Spotřeba vína v Česku loni klesala, odpovídá to celoevropskému trendu (29.03.2024)
- Šlechtění a tvorba ekonomických selekčních indexů (28.03.2024)
- Komora: Loni přibylo žadatelů o podporu, farmy se rozdělovaly účelově (28.03.2024)
- SVS loni v Olomouckém kraji kvůli možnému týrání zvířat provedla 250 kontrol (28.03.2024)
- Umělá inteligence upravila pivo. Experti novou variantu ocenili (28.03.2024)
- Státy EU se shodly na prodloužení volného obchodu s Ukrajinou, platí ale omezení (28.03.2024)
- OSN: Miliony lidí hladoví, ale denně se na světě vyhodí asi miliarda porcí jídla (28.03.2024)