Souhrn událostí uplynulých dní – 28. – 30. 8. 2015

Kvalita pšenice a mouky pro pekaře bude letos dobrá

Kvalita potravinářské pšenice a mouky pro pekaře bude letos podle prvních odhadů velmi dobrá. Díky dobré úrodě lze předpokládat, že ceny surovin a pekařských výrobků by zdražovat neměly. Zaznělo to na semináři Podnikatelského svazu pekařů a cukrářů ČR na agrosalonu Země živitelka, který dnes začal v Českých Budějovicích.

Sobotka: Řetězce nasazují všechny prostředky, ale odoláme

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) na národních dožínkách na Zemi živitelce v Českých Budějovicích slíbil, že koalice v parlamentu prosadí schválení novely zákona o významné tržní síle, od níž si zemědělci a potravináři slibují posílení své pozice v jednáních s obchodními řetězci.

V Česku byl po 20 letech opět prokázán případ hniloby včelího plodu

V České republice byl v průběhu srpna poprvé po 20 letech prokázán případ hniloby včelího plodu. Na dvou stanovištích na Trutnovsku (v Peci pod Sněžkou a v Horním Maršově) byla po zjištění klinických příznaků onemocnění potvrzena přítomnost původce nákazy i laboratorně.

Houby stále nerostou, jen výjimečně lidé najdou v trávě žampion

I když deště z minulého týdne ukončily dlouhé období suchého a horkého počasí, houby v lese ani teď prakticky nerostou. Jen výjimečně mohou lidé na zahradách, trávnících či loukách najít žampiony nebo pýchavky, řekl dnes předseda České mykologické společnosti Jaroslav Landa.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info