Souhrn událostí uplynulého dne – 3.9. 2015

Brusel schválil daňové úlevy na biopaliva v Česku, vydělá na tom Agrofert

Brusel dal Česku zelenou v pokračování daňových úlev na biopalivech první generace. Z výhod by měly v dalších pěti letech těžit firmy, včetně Agrofertu ministra financí Andreje Babiše. „Notifikace byla schválena,“ uvedl podle Hospodářských novin ministr zemědělství Marian Jurečka k rozhodnutí Evropské komise.

Měsíc biopotravin je v souladu s přírodou a jejími principy – a nejen letos

Září je tradičně měsícem biopotravin a ekologického zemědělství, letos už pojedenácté. Ministerstvo zemědělství chce jako organizátor této akce dát kampaní veřejnosti možnost poznat domácí biovýrobky a principy jejich výroby. Obhospodařování půdy a produkce potravin v ekologickém režimu v České republice rok od roku se rozšiřuje.

Ministerstvo zemědělství zavádí dynamický nákupní systém na prostředky ICT pro celý resort

Ministerstvo zemědělství spouští systém pro nákup informačních a komunikačních technologií (ICT) pro Ministerstvo zemědělství a jeho resortní organizace. Ve Věstníku veřejných zakázek tak vznikne „tržiště“ pro zjednodušený nákup nadlimitních veřejných zakázek, které budou v rámci resortu sloučeny.

V ČR začalo vápnění lesních porostů, bude stát 90 mil. Kč

Letouny vápní ve vybraných lokalitách Krušných a Orlických hor a ve Slezských Beskydech od konce srpna lesy. Do roku 2016 by měl zásah pokrýt zhruba devět tisíc hektarů půdy, ministerstvo zemědělství za něj zaplatí 90 milionů korun bez DPH. ČTK to dnes sdělila mluvčí Lesů České republiky Eva Jouklová.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info