Souhrn událostí uplynulých dní – 4. – 6.9. 2015

Vinaři začínají sklízet hrozny na burčák, úroda má být dobrá

Hrozny jsou drobnější a nemají tolik tekutiny, na druhou stranu z hlediska kvality vína to vypadá nadějně. Letošní ročník středočeských vín by mohl být lepší než ten loňský. Po dlouhém suchu bude sice pravděpodobně hroznů méně, jejich kvalitu by to ale ovlivnit nemělo.

Vznikne nové pracoviště Agentury ochrany přírody a krajiny ČR

V souvislosti s vyhlášením chráněné krajinné oblasti Brdy a kvůli lepší dostupnosti pro veřejnost vznikne na Příbramsku detašované pracoviště Agentury ochrany přírody a krajiny ČR, v rámci něhož bude pracovat i správa chráněné krajinné oblasti Brdy.

Zemědělci demonstrují s traktory v Paříži za více peněz od EU

Francouzští zemědělci se dnes shromáždili s více než tisícovkou traktorů v centru Paříže, aby upozornili na hlubokou krizi v odvětví a žádali o další finanční výpomoc. Demonstraci uspořádali i v rámci požadavků na zásadní reformy financování i v souvislosti se zasedáním ministrů zemědělství EU, kteří budou v Bruselu jednat 7. září.

Vědci spočítali stromy. Na světě jich jsou tři biliony

Vědci z Yaleovy univerzity spočítali stromy na planetě a došli k překvapivému závěru. Na světě jich je mnoho násobně více, než se domnívali, konkrétně 3,04 bilionu. Na jednoho člověka tak připadá 422 stromů. Autoři dosud nejpodrobnější studie zabývající se zalesněním planety využili satelitní snímky i sčítání v terénu

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info