Souhrn událostí uplynulého dne – 8. 9. 2015

Jablka po loňském zlevnění zdraží. Je jich dost, jsou ale malá

Po zlevnění až o dvacet procent z loňské sklizně si zákazníci letos za jablka připlatí. Důvodem bude podstatně menší sklizeň a nedostatečná velikost jablek, kvůli které skončí velká část na zpracování na nápoje. Ještě v červnu čekali tuzemští ovocnáři výborný rok, prognózy mluvily o úrodě lepší až o dvacet procent.

Potravin zasažených cizorodými látkami výrazně ubylo. Vyplývá to z nové zprávy Ministerstva zemědělství

Potravin, surovin a krmiv, které obsahují nadlimitní množství cizorodých látek, je ve srovnání s minulými roky méně. Zjištění inspektorů dozorových orgánů publikuje Ministerstvo zemědělství ve Zprávě o výsledcích sledování a vyhodnocování cizorodých látek v potravních řetězcích v roce 2014.

Ministři: Návrh komise na podporu trhu s mlékem je příliš obecný

Evropská komise vzhledem k vývoji na zemědělském trhu, především v mlékárenství, navrhla soubor podpůrných opatření pro farmáře. Jeho celková hodnota je asi 500 milionů eur (skoro 14 miliard Kč). Místopředseda komise Jyrki Katainen uvedl, že opatření by měla pomoci řešit problémy s financováním provozu farem a také podpořit stabilitu trhu.

Evropský parlament schválil směrnici zakazující klonování zvířat

Evropský parlament schválil směrnici zakazující klonování zemědělských zvířat a dovoz a prodej výrobků pocházející z klonů. Europoslanci schválili příslušný návrh Evropské komise doplněný o některé jejich vlastní zpřísňující pozměňovací návrhy.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info