Souhrn událostí uplynulých dní – 25. – 28.9. 2015

Ministr Jurečka: Díky opatřením MZe se zvýšil odlov divokých prasat, a to meziročně o 16 tisíc

Počet ulovených divokých prasat se v mysliveckém roce 2014, který končí v březnu, zvýšil na zhruba 169 tisíc kusů. To je o 16 tisíc víc než v předchozím roce. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu.

Inspekce uzavřela 16 provozoven během necelého měsíce

V rámci kontrol v období 26. 8. 2015 – 22. 9. 2015 uložila Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) opatření - zákaz užívání prostor - z důvodu porušení podmínek řádné hygienické praxe v následujících šestnácti provozovnách: Hospoda u Vzducholodě (kontrolovaná osoba: Josef Pavlíček), Floriánské náměstí 441/5, 796 01 Prostějov.

Zájem o investice v zemědělství roste, pomůže i Program rozvoje venkova

Ke konci září se otevře první kolo obnoveného dotačního Programu rozvoje venkova. V novém programovacím období čeká na zemědělce celkem 5,4 miliardy korun. Podporu získají investice do zemědělských staveb, silážních žlabů, minimlékáren, bouráren a nebo do výroby na přípravu obilovin a olejnin.

Na českém území je největší sucho za 500 let, tvrdí vědci

Čechy, Morava i Slezsko nyní prožívají jedno z nejsušších období za posledních 500 let, přičemž suchá léta mohou pokračovat. Dešťů sice neubylo, vlivem změny klimatu se ale zvýšily letní teploty. Voda se v létě proto více odpařuje. Mnohé řeky byly ještě nedávno téměř vyschlé.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info