Souhrn událostí uplynulých dní – 27. – 29.11. 2015

Svaz včelařů zakázal prodej všech výrobků společnosti Včelpo

Vedení Českého svazu včelařů (ČSV) dnes rozhodlo o okamžitém zastavení expedice a prodeje všech výrobků společnosti Včelpo. Reaguje tak na čtvrteční zveřejnění výsledků Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) ohledně přítomnosti antibiotik v medu Včelpa.

České farmy se nadále slučují, výměrou převyšují průměr EU

Průměrná výměra české farmy během posledních deseti let stoupla podle údajů Eurostatu o více než dvě třetiny na 133 hektarů. Česko tak průměr v Evropské unii převyšuje osmkrát. Růst průměrné rozlohy pociťují téměř všechny státy EU s výjimkou Kypru a Švédska.

Zemědělci se obávají, že je boj s emisemi připraví o krávy

Skot je jedním z hlavních producentů metanu, takže snahy omezovat emise skleníkových plynů by mohly vést ke snižování jejich počtu, například krav. Podle Zemědělského svazu ČR by to mohlo mít dopad na živočišnou výrobu. Evropská unie se zavázala, že do roku 2030 sníží emise proti úrovni z roku 1990 nejméně o čtyřicet procent.

Stát chce nakoupit 200 tun salámů za 20 milionů

Správa státních hmotných rezerv (SSHR) dnes začala přijímat nabídky na dodání a obměnu celkem 200 tun salámů. Za skladování a tříletou obměnu chce zaplatit přes 20 milionů korun, vyplývá to z informací na jejím webu. Zakázka je rozdělená do šesti částí.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info