Souhrn událostí uplynulého dne – 14. 12. 2015

Zemědělské odbory navrhují nárůst mezd o 4,5 procenta

Agrární odbory požadují, aby mzdové tarify v oboru v příštím roce rostly v průměru o 4,5 procenta. Zaměstnavatelé sdružení v Zemědělském svazu ČR navrhují zvýšení o dvě až 2,5 procenta. ČTK to řekli předseda Asociace samostatných odborů (ASO) Bohumír Dufek a předseda svazu Martin Pýcha.

V čele Českého svazu včelařů vystřídala Brücklera Machová

Český svaz včelařů zvolil dnes do svého čela Jarmilu Machovou. Ve funkci předsedy vystřídala Karla Brücklera. Sjezd podle ní řešil také případ zbytků antibiotik v medu společnosti Včelpo, kterou svaz vlastní. Změny v čele svazu nastaly podle Machové kvůli tomu, že se zhoršily jeho služby pro členy.

Pryč s drobným písmem. Prodejci chtějí digitalizaci potravinových obalů

Prodejci chtějí prosadit vznik elektronické databáze údajů z obalů potravin. Ta je první krokem k tomu, aby drobné písmo z obalů zmizelo. Digitální revoluci v potravinách zatím brání evropská legislativa i technická gramotnost zákazníků. Už žádné údaje o složení napsané miniaturním písmem čitelným jen s mnoha dioptriemi.

Chovatelé dojných krav a prasnic dostanou navíc 604 milionů korun

Vláda dnes schválila návrh ministra zemědělství Mariana Jurečky na poskytnutí mimořádné podpory pro zemědělce, kteří podnikají v živočišné výrobě. Dostanou 604 milionů korun, z poloviny hrazených z rozpočtu EU a z poloviny z finančních rezerv Ministerstva zemědělství.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info