Souhrn událostí uplynulého dne – 29. 12. 2015

MŽP do nového roku přispěje 90 miliony na citlivou obnovu a údržbu vodních ploch a toků, materiálové využití autovraků i udržitelný rozvoj obcí

Ministerstvo životního prostředí spolu se Státním fondem životního prostředí ČR vypisují v rámci tzv. Národního programu Životní prostředí tři výzvy na další zlepšení životního prostředí. 50 milionů korun na environmentálně citlivou obnovu a údržbu vodních ploch a toků.

Speciální vánoční piva přispívají k úspěchu malých pivovarů

Mnohé minipivovary s úspěchem vaří na Vánoce i jiné svátky speciální druhy piva. Netradičními recepturami a chutěmi se snaží konkurovat velkým společnostem. Například malý pivovar ve Vojkovicích přišel s extra silným Štědrokem.

Hydroponie, aeroponie a IMEC

Imec je název pro komerční produkt, který by se dal triviálně vystihnout jako pěstování rostlin na folii. Názvy z výčtu v nadpisu mají jedno společné. Patří k technikám určením pro pěstování rostlin bez půdy, kde všechny potřebné prvky k růstu jsou dodávány formou vodného roztoku anorganických sloučenin.

Letošní sucho zasáhlo celé Česko, vysychaly toky

Sucho letos zasáhlo prakticky celou republiku, některé toky vyschly. Vyprazdňovaly se i vodní nádrže, většinou ale zůstaly plné alespoň ze třetiny. Během hydrologického roku (do konce října) spadlo v ČR pouze 500 mm srážek, což je s rokem 1973 nejméně za posledních 55 let, píšou pracovníci Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) ve své prosincové hodnotící zprávě.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info