Souhrn událostí uplynulého dne – 3.5. 2016

Ministr zemědělství Jurečka zahájil pracovní návštěvu Číny

Prohlídkou ekologické farmy Chunbo dnes ministr zemědělství Marian Jurečka s podnikatelskou misí zahájil pracovní cestu do Číny. Kromě účasti na mezinárodním potravinářském veletrhu SIAL China 2016, který začne 5. května v Šanghaji, má dnes na programu zahájení Českých dnů v Pekingu. Na nich se setkají zástupci českých firem s čínskými distributory.

Stát doplní hmotné rezervy, nakoupí mléko za 238 milionů

Správa státních hmotných rezerv (SSHR) vypíše v květnu tendry na dodání mléčných výrobků za 238 milionů korun. Poslední podobnou zakázku na sušené mléko v únoru získala společnost Olma, která spadá do koncernu Agrofert ministra financí Andreje Babiše (ANO).

Analytik Havel: Rizika geneticky modifikovaných potravin se přeceňují

Jedním z hlavních motivů evropských odpůrců transatlantické obchodní dohody TTIP jsou geneticky modifikované potraviny. Podle agrárního analytika Petra Havla se ale jejich rizika přeceňují. V pořadu Interview ČT24 uvedl, že v podstatě žádná studie neprokázala ohrožení lidského zdraví, dokonce to může být naopak.

Zemědělci dostanou téměř 2, 3 miliardy korun. Ministerstvo spouští 2. kolo příjmu žádostí z Programu rozvoje venkova

Ode dneška mohou zemědělci podávat žádosti o podporu z 2. kola Programu rozvoje venkova 2014-2020. Dotace z něj jsou určeny například pro mladé zemědělce, na podporu agroturistiky, na obnovu lesů po kalamitách, technické vybavení dřevozpracujících provozoven nebo na vývoj nových produktů, postupů a technologií v zemědělské výrobě.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info