Souhrn událostí uplynulého dne – 9. 5. 2016

SZPI spolu s celníky zjistila zásilky nehlášeného ovoce a zeleniny

Každá druhá kontrola dovozu čerstvého ovoce a zeleniny při aktuální kontrolní akci v pohraničí zjistila nedostatky. V rámci kontrol dodržování vyhlášky 172/2015 Sb. o nahlašování vybraných potravin z dovozu před příjezdem na místo určení inspektoři (SZPI) společně s pracovníky Celní správy prověřovali automobily dovážející uvedený sortiment.

Nový certifikát CEPA pomáhá v potravinářství zefektivnit boj proti škůdcům. V Česku je prvním držitelem firma Impest Control

Společnosti podnikající v segmentu Desinfekce, Desinsekce, Deratizace (DDD) mohou nově získat mezinárodní certifikáty CEPA, které deklarují efektivnost ochrany proti škůdcům v provozech. V Česku je historicky prvním držitelem certifikátu firma Impest Control, která vyvinula nový systém ochrany.

Potraviny přes internet si nikdy nekoupilo 86 procent Čechů

Potraviny přes internet si nikdy nekoupilo 86 procent Čechů do 60 let. Vyplynulo to z průzkumu Stem/Mark pro banku Cetelem. Nejčastějším důvodem je obava zákazníků o čerstvost a kvalitu. Uvedlo to 57 procent respondentů, kteří si dosud potraviny on-line neobjednali.

Počet pracovníků v zemědělství se loni snížil o 1,2 procenta

Zemědělců v loňském roce znovu ubylo, jejich počet se meziročně snížil o 1,2 procenta na 100.900. Více než polovina z nich je ve věku nad 45 let. Píše to ministerstvo zemědělství v návrhu Zprávy o stavu zemědělství (tzv. Zelená zpráva), který má redakce k dispozici.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info