Souhrn událostí uplynulého dne – 31.5. 2016

Řepka se letos v ČR pěstuje na osminásobku rozlohy Prahy

Řepka se letos pěstuje na přibližně osminásobku rozlohy hlavního města Prahy. Pro zemědělce je to nejlukrativnější plodina. Cena za tunu řepky byla na začátku roku 2016 vypočítána na 10 208 korun. Za to samé množství kukuřice krmné dostanou zemědělci pouze 4 313 korun.

Německo pomůže zemědělcům, které postihl propad cen mléka

Německo poskytne zemědělcům daňové úlevy a nouzové půjčky v řádu stovek milionů eur, aby se vypořádali s propadem cen mléka. "Poskytnu pomoc v daňové oblasti pro zajištění existence producentů mléka," řekl německý ministr zemědělství Christian Schmidt v televizi n-tv.

Ministr zemědělství: Na opatření proti suchu půjdou navíc tři miliardy ročně

Návrh opatření k omezení následků sucha, který počítá například s obnovou malých rybníků nebo budováním závlahových systémů, dnes schválila vláda. Na opatření proti suchu by měly jít přes tři miliardy ročně.

Veterináři zastavili dvě zásilky dovozových ryb, měly moc vody

Veterináři zastavili dvě zásilky dovozových mražených rybích výrobků, obsahovaly více vody, než obsahovat měly. Šlo o 47,5 tuny pangasia z Vietnamu a 8,2 tuny obalovaného filé z Polska. Dovozcům hrozí za klamavé označování pokuta až 50 milionů korun, sdělil dnes ČTK mluvčí Státní veterinární správy Petr Pejchal.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info