Souhrn událostí uplynulého dne – 9. 6. 2016

MZe dá školám 50 milionů korun, návrh schválila vláda

Ministerstvo zemědělství poskytne letos oborovým školám 50 milionů korun, například na nákup traktorů. Návrh dnes schválila vláda, informoval na tiskové konferenci ministr zemědělství Marián Jurečka (KDU-ČSL). Podle něj by se měla do programu zapojit třicítka škol.

Veterinární i humánní lékaři sdílejí stejné obavy

Veterinární i humánní lékaři se setkávají s množstvím neodborných rozkladů a mediálních sdělení o hrozbách lidskému zdraví. Proto se na půdě Vědecké rady ČLK sešli zástupci České lékařské komory a Komory veterinárních lékařů, aby formulovali společné stanovisko k problematice mikrobiální rezistence.

GLOSA: Hádka o glyfosát je signálem, že se kontrola potravin zlepšuje

Herbicid glyfosát nejspíš skončí, i když o jeho negativních vlivech na zdraví panují pochybnosti. „Debata kolem výrobku, o kterém nikdo nedokáže spolehlivě říct, jestli je pro lidi opravdu nebezpečný však naznačuje, že problémů s potravinami ubývá,“ píše ve své glose redaktor MF DNES Jan Brož.

Vláda schválila IT tendr pro zemědělský fond za 930 milionů korun

Za čtyřletou podporu a provoz informačního systému Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) stát zaplatit 930 milionů korun. Tendr dnes schválila vláda. Fond prostřednictvím systému proplácí zemědělcům dotace. Stát očekává zlevnění současného stavu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info