Souhrn událostí uplynulého dne – 22.6. 2016

Nakupování potravin v Česku není populární. Baví jen třetinu

Nakupování potravin baví jen 37 procent Čechů, je to téměř nejméně z celé Evropy. Ještě méně je tato činnost populární ve Finsku (31 pct). Zálibu v nakupování má v Evropě v průměru 53 procent obyvatel. Z globálního průzkumu společnosti Nielsen také vyplynulo, že 44 procent českých respondentů baví vyhledávání slev.

Označování dřevěného obalového materiálu je nově pod právní ochranou duševního vlastnictví

Vzhledem ke skutečnosti, že se rozmáhá neoprávněné používání značky k označování dřevěného obalového materiálu zahajuje Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský spolupráci s Celní správou České republiky na poli ochrany duševního vlastnictví při označování dřevěného obalového materiálu značkou IPPC.

Stát ztrojnásobí rezervy masa

Zpracovatelům masa se letos naskytne možnost vylepšit hospodaření v době letitého poklesu produkce vepřového. Stát se chystá v nejbližších měsících vyhlásit několik zakázek na dodání a ochraňování až dvou tisíc tun zmrazeného nejen vepřového, ale i hovězího masa.

Konec bezplatných plastových tašek při nákupu. Vláda je chce zakázat

Už teď si mnohde při nákupu, když nemáte vlastní tašku, musíte igelitku v obchodě, ať je to supermarket či drogerie, koupit. Nyní chce vláda jejich bezplatné poskytování úplně zakázat. A opírá se přitom o evropskou směrnici. Posílá do parlamentu novelu zákona o obalech, která bezplatné plastové tašky zatrhne.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info