Souhrn událostí uplynulých dní – 24. 6. – 26. 6. 2016

Souhrn událostí uplynulých dní – 24. 6. – 26. 6. 2016

 

Lusky jsou letos vzácností

Dva velkovýrobci zeleniny v regionu společnost Agrokomplex Bohušovice nad Ohří a Trojáček v Oknech začali už koncem minulého týdne sklízet hrášek. Zatím co Bohušovičtí ho pěstují ke konzervárenskému zpracování, Otakar Trojáček na lusky. Jeden využívá kombajny, druhý lidské ruce.

Moravští vinaři vezou deset zlatých ze soutěže ve Slovinsku

Moravští vinaři vezou deset zlatých medailí z jedné z nejstarších velkých vinařských soutěží na světě Vino Ljubljana. Tři zlaté získaly ve Slovinsku Vinné sklepy Lechovice. Na 58. ročníku soutěže bylo 413 vzorků vín z 20 zemí. ČTK to řekl Luboš Bárta, který účast moravských vinařů zajišťoval.

Růst útrat za jídlo je nejvyšší od roku 2003

Růst tržeb českých obchodníků za první čtyři měsíce roku je osmý největší v EU - meziročně se zvýšil o 5,5 procenta. V poslední době k růstu výrazně přispívají i útraty za potraviny. Podle ČSÚ nejrychleji rostou tržby internetových obchodníků. Nejvyšších marží dosahují prodejci oděvů a bot, naopak nejmenších čerpadláři.

Zemědělci v Čisté začali kvůli nízké ceně mléka rozprodávat krávy

Zemědělské družstvo Čistá na Mladoboleslavsku končí s chovem dojného skotu. Důvodem je nízká výkupní cena mléka, kvůli níž se jeho produkce firmě nevyplatí. Dnes to uvedl v tiskové zprávě Zemědělský svaz ČR, podle kterého nebude likvidace tohoto stáda ojedinělá.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info