Souhrn událostí uplynulého dne – 7.7. 2016

Velké vinařské firmy začaly s uváděním na trh přívlastkových vín

Velké vinařské firmy začaly s uváděním na trh přívlastkových vín ročníku 2015, který byl podle znalců jedním z nejlepších ročníků za poslední roky. Vína se vyznačují mohutnou strukturou, větší hloubkou a výraznou osobitostí, vyplývá z ankety ČTK.

MZe bude vracet 17 milionů korun do evropských fondů

Ministerstvo zemědělství bude muset vrátit do evropských fondů přibližně 17 milionů korun kvůli nedostatečným kontrolám investic do vinic mezi lety 2009 a 2013. Chce se proti tomu bránit u Evropského soudního dvora. Vyplývá to z materiálu, který ve čtvrtek projedná vláda.

Nízké ceny vepřového drtí zemědělce. V Meclově s chovem prasat končí

Firma Meclovská zemědělská končí s chovem prasat. Uvedl to její ředitel Jaroslav Hána. Pokud se ceny vepřového masa výrazněji nezvednou, zamíří ke stejnému rozhodnutí i další podniky v Plzeňském kraji. V Meclovské zemědělské ukončí chov prasat.

Vodní eroze ohrožuje polovinu českých zemědělských ploch

Co udělá déšť na poli s kukuřicí? Obyvatelé některých obcí už mají vlastní zkušenosti, zablácené příbytky uklízeli i několik dní. Odborníci zkoušejí v těchto dnech na Sedlčansku, kolik vody je zdravé pole schopné zadržet a jak se projevuje špatně obdělávaná půda.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info