Souhrn událostí uplynulých dní – 15. –17. 7. 2016

Mimořádná kontrola ve výkupnách medu odhalila i neregistrovanou provozovnu

Státní veterinární správa (SVS) v uplynulých měsících uskutečnila mimořádnou kontrolní akci zaměřenou na sběrny medu, které vykupují med od českých včelařů. Celkem bylo v celé České republice zkontrolováno 79 registrovaných výkupen medu. Nejvíce kontrol proběhlo v Plzeňském kraji, ve kterém se nachází 22 výkupen.

Jak zachránit zbytky pravé české divočiny? Ekologové vytipovali pět míst

Česká republika se zdá být na první pohled zemí nedotčených lesů. Zdání klame, ani ne půl procenta území zabírá divoká příroda. Místa, kde žije například střevlík hrbolatý nebo kde roste medvědice lékařská, by se měla zařadit na seznam oblastí, ve kterých by se mohla nerušeně rozvíjet divoká příroda bez zásahů člověka.

Bayer zvýšil nabídku na převzetí americké firmy Monsanto

Německý chemický a farmaceutický koncern Bayer zvýšil svou nabídku na převzetí americké biotechnologické společnosti Monsanto na 125 dolarů (přes 3000 Kč) za akcii z původních 122 dolarů na akcii. Bayer v dnešním prohlášení uvedl, že revidovaná nabídka přichází po několika týdnech jednání s firmou Monsanto.

Čína chce poroučet větru, dešti. Dá stamilióny za chemickou úpravu počasí

Čína plánuje investovat dalších 199 miliónů jüanů (724 miliónů Kč) do umělých úprav počasí, které mají zabránit suchům a omezit dopady přírodních katastrof. Podle agentury Reuters o tom ve čtvrtek informovalo ministerstvo financí.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info