Souhrn událostí uplynulého dne – 2. 8. 2016

Do tendru na mléko pro stát se přihlásily dvě firmy

Do části státních tendrů na dodání plnotučného sušeného mléka za celkem 211 milionů korun se přihlásily dvě firmy. Z požadovaných 3000 tun chce každá dodat 500 tun. Do tendru na dodání odtučněného sušeného mléka se žádná firma nepřihlásila.

Ministr Jurečka: Systém vodních nádrží pomohl zabránit povodním, přestože na Zlínsku napršelo v noci přes 100 mm srážek

Jak důležitou roli při zvládání povodňového ohrožení hraje promyšlená manipulace s vodními nádržemi, se v noci na dnešek ukázalo na Zlínsku. Vodohospodáři včasným zásahem zabránili velkým škodám na majetku a předešli ohrožení zdraví lidí v okolí řek.

Žně nabraly další zpoždění, sklizeno je 26,8 pct ploch obilovin

Sklizeň obilovin a řepky v uplynulém týdnu kvůli dešti a bouřkám výrazně nepokročila, žně tak nabírají oproti loňsku další zpoždění. K 1. srpnu bylo sklizeno 26,8 procenta ploch základních obilovin a 62 procent ploch řepky. ČTK to dnes sdělil mluvčí ministerstva zemědělství Václav Tampír.

Letní počasí s množstvím srážek zatím přeje vinařům

Letní počasí s množstvím srážek zatím přeje vinařům. Někteří charakter letošního roku s výjimkou jarních mrazů označují konečně za normální. Na začátek sklizně se vinaři chystají v polovině září. Vyplývá to z ankety ČTK mezi vinaři.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info