Souhrn událostí uplynulého dne – 22.8. 2016

Úvěry zemědělců byly loni rekordní, stouply na 47,5 miliardy

Objem úvěrů a pohledávek v zemědělství, myslivosti a rybolovu stoupl loni o 2,8 procenta na 47,5 miliardy korun. Většinou šlo o o dlouhodobé úvěry s dobou splatnosti nad pět let. Vyplývá to z tzv. Zelené zprávy za loňský rok na základě údajů České národní banky.

Sklizeň chmele letos dává zapomenout na loňský propad

Pěstitelé chmele letos očekávají dobrý rok. Po loňském propadu by se měl vrátit na úroveň dlouhodobého průměru. Úrody jsou prodané až do roku 2018 a velký zájem je o žatecký poloraný červeňák. Na chmelnicích Žatecka se v těchto dnech začíná pracovat už od pěti hodin ráno.

Spotřeba masa v ČR loni vzrostla o 4,5 pct., méně se jedlo ryb

Spotřeba masa bez ryb v českých domácnostech se loni zvýšila o 4,5 procenta na 79,3 kilogramu na hlavu. Více se jedlo i ovoce, méně ryb. Vyplývá to z odhadu Ústavu zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEI). Oficiální data zveřejní Český statistický úřad na podzim.

Bohemilk a Mlékárna Hlinsko dodají státu mléko za 78,6 milionu Kč

Mlékárna Hlinsko z koncernu Agrofert ministra financí Andreje Babiše (ANO) a opočenská mlékárna Bohemilk ze skupiny Interlacto dodají státu dohromady 1000 tun sušeného mléka. Správa státních hmotných rezerv (SSHR) za něj zaplatí 78,6 milionu korun.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info