Souhrn událostí uplynulého dne 29. 8. 2016

Ministerstvo chce odškodnit ovocnáře za mrazy 133 miliony

Ovocnáři by měli dostat jako kompenzaci za jarní mrazy 133 milionů korun. Navrhuje to ministerstvo zemědělství v materiálu, který ve středu projedná vláda. Celkové škody mají činit 394 milionů Kč. Přestože mrazíky způsobily škody i vinařům, podporu od státu nezískají. Své výpěstky si na rozdíl od sadařů mohli pojistit.

Podíl českých potravin na pultech může zvýšit kontrola, míní Sobotka

Navýšení podílu tuzemských potravin na pultech českých obchodů může zajistit přísnější kontrola zboží. Na agrosalonu Země živitelka v Českých Budějovicích to v sobotu řekl premiér Bohuslav Sobotka. Dodal, že kontrola kvality zboží zajistí, aby se na pultech neobjevovalo zboží s nevyhovujícími parametry.

Babiš koalici opět navrhne snížení DPH na točené pivo

Ministr financí a šéf ANO Andrej Babiš ve středu na koaliční radě opět navrhne snížení DPH na točené pivo z 21 na 15 procent. Řekl to dnes na tiskové konferenci k zavedení elektronické evidence tržeb (EET). Babiš letos v lednu navrhoval nižší DPH u točeného piva a zdůvodňoval to podporou restauračních služeb kvůli vyšším nákladům v souvislosti s EET.

Meclovská farma z Domažlicka končí po 68 letech s chovem prasat

Kvůli dlouhodobě ztrátovým výkupním cenám vepřového masa končí akciová společnost Meclovská zemědělská s chovem prasat. V obci se nebudou chovat po 68 letech. Jeden z největších producentů na západě Čech prodělal na prasatech od roku 1989 přes 40 milionů korun. ČTK to dnes řekl předseda představenstva a ředitel Jaroslav Hána.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info