Souhrn událostí uplynulého dne 30. 8. 2016

Ministerstvo chystá nové dotace pro zemědělce, které trápí sucho

Ministerstvo zemědělství připravuje další dotace pro zemědělce, kteří se potýkají se suchem. Zájemci si od příštího roku přerozdělí stovky milionů korun. ČTK to dnes na agrosalonu Země živitelka řekl náměstek ministra zemědělství Aleš Kendík.

Nový revoluční objev odstraňování metanu

Zajímavý objev se zrodil na universitě v belgickém Gentu, kde Frederiek-Maarten Kerckhof vyvinul techniku, která dokáže ze vzduchu jímat metan a přeměnit jej na dále využitelný zdroj. Universita to uvedla ve své tiskové zprávě.

Mlékárně Olma loni po čtyřech letech růstu klesly tržby

Mlékárna Olma, která patří do holdingu Agrofert ministra financí Andreje Babiše (ANO), loni po předchozím čtyřletém období růstu vykázala pokles tržeb. Zatímco v roce 2014 utržila rekordní 3,457 miliardy korun, tak loni se její tržby kvůli poklesu cen mléka a mléčných výrobků meziročně snížily o šest procent na 3,24 miliardy korun.

Chystá se revoluce. Jídlo se bude místo škodlivého plastu balit do mléka

Plastové potravinové fólie jsou těžko recyklovatelné a do jídla navíc vypouští škodlivé chemikálie. To by se mohlo brzy změnit. Ve Spojených státech přišli s unikátní metodou, jak potraviny i přírodu ochránit. Šunka, sýr nebo maso by se balily do obalů vyrobených z mléčného proteinu.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info