Souhrn událostí uplynulého dne – 12. 9. 2016

Ovocnáři čekají propad úrody jablek na 115.000 tun

V sadech už začala sklizeň jablek. Ovocnáři očekávají propad oproti loňskému roku na 115.000 tun. Na Moravě je to kvůli mrazům, v Čechách kvůli krupobití v květnu a červnu. Větší část úrody proto půjde do moštů. ČTK to dnes po zahájení veletrhu Zahrada Čech v Litoměřicích řekl tajemník Ovocnářské unie ČR Martin Ludvík.

Čeští chovatelé krav a prasat dostanou 550 milionů korun

Čeští chovatelé krav a prasat dostanou peníze z nového podpůrného balíčku Evropské unie. Zhruba 275 milionů korun půjde od Unie, stejným dílem pak přispěje český státní rozpočet. O balíčku i o situaci na komoditních trzích spolu v pátek hovořili eurokomisař pro zemědělství a rozvoj venkova Phil Hogan a premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

V Česku se stále nejvíce pijí limonády, stoupá ale i spotřeba vody

Spotřebitelé čím dál tím více kladou důraz na zdravý životní styl a zajímají se o složení potravin i nápojů. Nové trendy sledují výrobci a přicházejí nejen s novými příchutěmi, ale i s nízkokalorickými variantami tradičních nápojů. Těch je nyní na českém trhu již mnohem širší nabídka než ještě poměrně nedávno. Přesto v Česku stále stojí v čele žebříčku nealkoholických nápojů limonády.

Zemědělci budou v Olomouci o víkendu slavit konec sklizně

Zemědělské stroje, hospodářská zvířata i přehlídku regionálních potravin budou moci vidět návštěvníci druhého ročníku Dožínek Olomouckého kraje, kterými o víkendu ožije olomoucké Výstaviště Flora. Novinářům to dnes řekl ředitel Okresní agrární komory v Přerově Josef Hlavinka.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info