Souhrn událostí uplynulých dní – 27. – 28. 9. 2016

Ministr Jurečka v Bratislavě: Nekalé obchodní praktiky musíme regulovat celoevropsky, současný stav poškozuje prvovýrobce a zpracovatele

Ministr zemědělství Marian Jurečka dnes v Bratislavě na společném jednání české a slovenské vlády diskutoval se svojí kolegyní Gabrielou Matečnou o problematice dvojí kvality potravin, legislativě v oblasti nekalých obchodních praktik či povinném označování země původu u potravin.

V Česku je šest tisíc hospod „čtyřek" a pět tisíc cukráren. S EET váhají

Připomíná to pověstný klid před bouří. Ti, kteří jsou zavedením povinných účtenek nejvíce „zasaženi", se dva měsíce do startu elektronické evidence tržeb (EET) tváří, že se jich to zatím moc netýká. Upozorňuje na to třeba aktuální průzkum společnosti Storyous, která je jedničkou na tuzemském trhu gastronomických pokladen.

Zemědělci přemýšlejí o stavbě vlastní mlékárny

Čeští chovatelé dojnic přemýšlí o výstavbě vlastní mlékárny, která by měla pomoci stabilizovat výkupní ceny mléka a vývozu. Podle předsedy mlékařského odbytového družstava Morava Oldřicha Žďárského by mohla zpracovávat až polovinu české mléčné produkce. Další možností by byla akvizice některého stávajícího podniku.

SZPI varuje před instantním kakaem s nedeklarovaným alergenem

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nařídila společnostem Penny Market s.r.o. a Lidl Česká republika v.o.s., aby neprodleně stáhly ze své tržní sítě instantní kakaové nápoje rizikové pro osoby s alergií na mléčnou bílkovinu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info