Souhrn událostí uplynulého dne – 29.9. 2016

Spojení pivovarnických obrů: akcionáři SABMiller a AB InBev souhlasí

Akcionáři pivovaru SABMiller schválili převzetí firmy větším konkurentem Anheuser-Busch InBev v hodnotě 79 miliard liber (2,5 bilionu korun). Překonali tak poslední velkou překážku spojení dvou největších pivovarnických skupin světa. Krátce předtím transakci podpořili akcionáři AB InBev. Spojení by mělo být formálně dokončeno 10. října, uvedl AB InBev.

Tradiční politické strany nejvíce chrání kožešinová zvířata před volbami

Populárním tématem, které se do veřejné diskuse vrací pravidelně před každými volbami, je zákaz chovu kožešinových zvířat. Tentokrát se zákaz kožešinových farem dostal až do podoby návrhu zákona, pod který se podepsali někteří poslanci.

Slovenští farmáři patrně dosáhnou nejlepší úrody za poslední roky

Slovenští farmáři letos dosáhnou nejlepší úrody za poslední roky. Po očekávané rekordní sklizni obilí by měli oproti loňsku zaznamenat vyšší výnosy i u dalších plodin. Vyplývá to z údajů tamního statistického úřadu.

Sporný myslivecký zákon se opět odkládá

Až 350 stran připomínek se sešlo k novele zákona o myslivosti. Z návrhu však nakonec zřejmě vypadne nejvíce problémová pasáž o zpřísnění zákazu vstupu do lesa. Kontroverzní novela zákona o myslivosti představená ministrem zemědělství Marianem Jurečkou vzbudila velkou kritiku ze strany majitelů pozemků a lesů i laické veřejnosti.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info