Souhrn událostí uplynulého dne – 19. 10. 2016

Ministr zemědělství: Kompenzaci za sucho už dostalo 1600 zemědělců, do konce října zpracujeme všechny jejich žádosti

Zemědělci postižení loňským extrémním suchem podali přes tři a půl tisíce žádostí o kompenzaci za více než 1,2 miliardy korun. Většina malých podniků, hospodařících na ploše do 500 hektarů, už má peníze na účtech. Do konce října by měly být zpracovány všechny žádosti.

Podporou mladých zemědělců ke generační obměně českého zemědělství

Jako zpravodaj Zprávy o stavu zemědělství ČR za rok 2015 pro Poslaneckou sněmovnu jsem se blíže seznámil s jedním značným problémem, který zaznamenává české zemědělství, a který ho do budoucna může velmi trápit. Tím je nedostatek mladých lidí, kteří by se tomuto oboru věnovali.

Čeští mlékaři vyrážejí do arabského světa. Hledají nové trhy místo ruského

Na českých mléčných výrobcích a cukrovinkách si v nejbližší době začnou pochutnávat Jordánci. Právě z tohoto blízkovýchodního království se Češi vrátili s příslibem získání nového odbytiště pro své výrobky. Nejvíce si ale považují to, že navázali přímé kontakty s jordánskými výrobci.

Stát omezil úvěry pro pěstitele řepky a kukuřice, podpoří chovy

Stát omezil žádosti o investiční a provozní úvěry pro zemědělce. Nejspíš je už nezískají pěstitelé řepky a kukuřice, naopak šanci budou mít chovatelé zvířat nebo pěstitelé tzv. citlivých komodit. Dnes o tom ČTK informovala mluvčí Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu (PGRLF) Neli Vesselinova.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info