Souhrn událostí uplynulého dne – 20.10. 2016

Český a slovinský ministr zemědělství navštívili ZETOR TRACTORS a.s.

Společnost ZETOR TRACTORS a.s. přivítala ve svém sídle českého a slovinského ministra zemědělství. Marian Jurečka a Dejan Židan navštívili brněnského výrobce traktorů v rámci své několikadenní cesty po České republice.

Cukrovar České Meziříčí zpracuje víc řepy, cukernatost rekordní

Cukrovar v Českém Meziříčí na Rychnovsku, jediný cukrovar na východě Čech a druhý největší v republice, letos očekává nárůst objemu zpracované řepy asi o sedm procent na přibližně 800.000 tun. Zvětšily se totiž plochy oseté cukrovkou a po loňském slabším suchém roce se očekává vyšší výnos.

Čeští vědci vymysleli "superdřevo". Dala by se z něj vyrobit levněji biopaliva i vanilin

Čeští vědci přišli na to, jak zvýšit energetickou hodnotu dřeva. Patentovali si metodu, která ve dřevě dokáže zvýšit produkci ligninu. Z ligninu se vyrábí biopaliva, příměsi do stavebních hmot, ale i vzácné chemikálie, jako je například vanilin využívaný v potravinářství.

Senát dnes schválil novelu zákona o ochraně ovzduší

Cílem novely je posílení ochrany ovzduší a tím i lidského zdraví před znečišťujícími látkami. Vedle přímých kontrol kotlů provozovaných v domácnostech zavádí přísnější imisní limit pro jemné prachové částice s průměrem do dvou a půl mikrometru (PM2,5).

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info