Souhrn událostí uplynulých dní – 16.11. – 17.11.2016

Do prodeje míří 750.000 hektolitrů tradičního nového beaujolais

Nové beaujolais je tady, zazní ve čtvrtek jako každý rok ve Francii a mnoha dalších zemích, kde se začnou prodávat mladá vína z oblastí Beaujolais a Beaujolais-villages. K zákazníkům se má dostat na 750.000 hektolitrů svěžího moku. Toto tradiční víno je každý rok tak očekáváno zejména díky tomu, že se těší velkému marketingu.

Boj s narůstající rezistencí vůči antibiotikům se stává celosvětovou zdravotnickou prioritou

Ministerstvo zdravotnictví (MZ) a Ministerstvo zemědělství (MZe) ve spolupráci s Kanceláří Světové zdravotnické organizace v ČR (WHO), Státním zdravotním ústavem (SZÚ) a Českou lékárnickou komorou (ČLnK) upozorňuje u příležitosti Evropského antibiotického dne, který připadá na 18. listopadu, na rostoucí nebezpečí výskytu bakterií odolných vůči většině antibiotik.

Co pomůže českým chovatelům? Jasnější značení vajec i na krabici

Značení původu vajec je nedostatečné. Současná praxe může být pro spotřebitele matoucí a podle českých chovatelů si lidé mohou domů z obchodu přinést jiné zboží, než původně zamýšleli.

Laboratoř na VŠCHT testuje kvalitu konopných výrobků

Stovky výrobků z konopí ročně otestují ve specializované laboratoři na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze (VŠCHT). Nejčastěji se jedná o potraviny, potravinové doplňky, ale třeba i alkohol. Novinářům to dnes řekla vedoucí laboratoře Jana Hajšlová.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info