Souhrn událostí uplynulých dní – 18.11. – 20.11.2016

Nejlepší prodejny v Česku. Novou soutěž Diamantová liga kvality ovládly velké řetězce

Ostravský hypermarket Globus a znojemský Albert získaly nejvíce bodů v prvním ročníku akce pořádané Svazem obchodu. Do hodnocení se přihlásilo 19 prodejen z největších řetězců. Menší sítě nebo samostatné prodejny se nezúčastnily, jejich asociace brzy představí vlastní systém certifikace.

Gran Moravia se raduje z oživení trhu. Největší světový výrobce parmezánu zase začal vydělávat

Sýrárna Brazzale Moravia, jež stojí za značkou Gran Moravia, letos utrží necelých 1,9 miliardy korun. Meziročně by to znamenalo nárůst o zhruba deset procent. Po loňském roce firma poprvé v historii skončila v účetní ztrátě. Poškodily ji nízké ceny mléka. Stále větší poptávka po sýrech Gran Moravia je v Číně.

Lesy ČR opět chystají vánoční stromky dětem

Už třetím rokem věnuje státní podnik vánoční stromky dětským zdravotnickým a sociálním zařízením v celé České republice. Objednávat je mohou od 18. Iistopadu do 5. prosince na http://www.vanocnistromkydetem.cz.

Spotřeba zvěřiny loni v ČR vzrostla o více než desetinu

Spotřeba zvěřiny v Česku v posledních letech roste. Podle odhadu statistiků se loni zvýšila o deset až 15 procent, každý Čech jí tak v průměru snědl okolo kilogramu. Předloni spotřeba činila 0,9 kilogramu na osobu, před deseti lety to bylo 600 gramů zvěřiny na hlavu za rok.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info