Souhrn událostí uplynulých dní – 25. – 27.11. 2016

Na citlivé sektory poskytne Ministerstvo zemědělství dalších 820 milionů korun

Ministr zemědělství Marian Jurečka schválil letošní sazby přechodných vnitrostátních podpor (dříve Top-Up). Ministerstvo zemědělství na podporu citlivých sektorů poskytne v rámci přímých plateb 820 milionů korun. Další 3,5 miliardy korun dostanou zemědělci prostřednictvím dobrovolné podpory vázané na produkci.

ÚKZÚZ zahájil vydávání potvrzení o výměrách ovocných kultur pro žádosti o dotace související s jarními mrazy

ÚKZÚZ, Oddělení trvalých kultur přijímá žádosti o potvrzení za účelem prokázání výměr pro potřeby žádosti o podporu v rámci dotačního programu „Zmírnění škod způsobených jarními mrazy na ovocných kulturách v dubnu 2016“.

Třetí kolo Programu rozvoje venkova: velká příležitost pro malé farmáře

Ve třetím kole Programu rozvoje venkova (PRV) získají zemědělci více než 6,3 miliardy korun. Podpora pomůže zejména rozvoji zemědělských, lesnických i potravinářských podniků. V tomto kole byli velmi úspěšní malí zemědělci s rozlohou polí do 150 hektarů.

Čeští milovníci piva jsou v ohnisku zájmu kupců z celého světa

Mnohamiliardové obchodní transakce nejsou ve střední a východní Evropě zrovna na denním pořádku. Proto je prodej regionálních podnikatelských aktivit pivovaru SABMiller v hodnotě pěti miliard eur (135 miliard Kč) středem mimořádného zájmu, píše list Financial Times.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info