Souhrn událostí uplynulého dne – 5.12. 2016

Sady Schwarz: Velkoobchody jsou plné levných polských jablek

Záplava levných polských jablek na trhu výrazně omezila prodeje ovocnářů z Plzeňského kraje. Tento trend začal loni, ale letos po velké úrodě v Polsku ještě prohloubil. Velkoobchod je mrtvý, což potvrzují ostatní kolegové z regionu, řekl Richard Schwarz ze Sadů Schwarz Vranov na Rokycansku, která letos sklízela jablka z 35 hektarů.

Dražší jídlo kvůli EET? Některé restaurace využily situaci, ceny dlouho nezvedaly

Zdražení až v řádech desítek procent hlásily v první den s elektronickou evidencí tržeb některé restaurace. Zdražování odůvodňovaly právě zvýšenými náklady, které mají v souvislosti s EET, ať už se to týká pořízení kasy, internetového připojení nebo třeba posílení obsluhy.

ASZ ČR: Obnovu rybníků a mokřadů na zemědělské půdě komplikuje platná legislativa

Přestože se schopnost naší krajiny zadržovat vodu nezvyšuje a naopak degradace zemědělské půdy díky vodní a větrné erozi roste, nejsou dosavadní opatření státu k zastavení tohoto nežádoucího vývoje dostatečně účinná.

Moravští vinaři vezou z Izraele 36 medailí

Moravští vinaři vezou z přední světové soutěže Terravino z Izraele celkem 36 medailí, z toho tři kategorie Double Gold. Dařilo se zejména moravským sladkým vínům, nejvyšší bodové ocenění získala slámovka Sauvignon 2015 od Štěpána Maňáka.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info