Souhrn událostí uplynulého dne – 8.12. 2016

Ministr zemědělství: Spotřebitelé nyní najdou na obalu i výživové údaje o potravinách

Od 13. prosince vstupuje v platnost povinnost pro výrobce informovat na obalu o výživových hodnotách potraviny. Zákazníci se tak nově budou moci o nákupu rozhodovat například podle energetické hodnoty, množství tuků, soli nebo cukru.

Kapra na Vánoce koupíte on-line

Kapr s bramborovým salátem je vánoční klasika. Na kolik letos štědrovečerní večeře vyjde? Kilo šupináče v regionu koupíte pod 90 korun. Ulovit si ho můžete dokonce v „on-line rybníku", Plundrovo rybářství z Dlouhoňovic totiž nabízí on-line objednávku.

Protierozní kalkulačka a další informace VÚMOP Praha

Geoportál SOWAC-GIS je zaměřen na ochranu půdy, vody a krajiny na území České republiky a provozuje jej Výzkumný ústav meliorací a ochrany půdy, v.v.i. Geoportál nabízí informace v podobě mapových projektů a speciálních aplikací, z nichž část je volně přístupná k nekomerčnímu využití. Další aplikace jsou určeny registrovaným uživatelům.

Senátní výbor doporučil přijmout novelu vinařského zákona

Senátní výbor pro hospodářství, zemědělství a dopravu doporučil přijmout novelu vinařského zákona, která má pomoci omezit falšování vína a potírat černý trh s vínem. Z návrhů ministerstva zemědělství na úpravu normy podpořil pouze doprodej sudového vína do konce roku 2017.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info