Souhrn událostí uplynulých dní – 23. – 26.12. 2016

Čínská provincie zakázala pěstování GM plodin

Čínská provincie Chej-lung-ťiang, která je největším producentem obilí v zemi, schválila pětiletý zákaz pěstování, zpracování a prodeje geneticky modifikovaných (GM) plodin. Zákaz je velkou ranou pro čínskou vládu, která se snaží učinit ze země přední světovou mocnost v oboru GM plodin.

Největší řetězce v Česku: Nový žebříček vede Kaufland, polepšily si Albert a Lidl

Nejvyšší tržby má v Česku obchodní řetězec Kaufland. Podle zatím posledních účetních výkazů v něm lidé utratili 55,2 miliardy korun za rok. Ukazuje to nejnovější žebříček časopisu Zboží & Prodej vypracovaný agenturou GfK Czech, který zahrnuje obchodníky s převahou rychloobrátkového zboží.

Češi sní kilo kapra ročně. Je to málo, říká ministr Jurečka

Kapr bude pravděpodobně součástí zítřejší štědrovečerní tabule v naprosté většině českých domácností. Bylo by spíše překvapením, kdyby to tak nebylo. Češi jsou totiž s produkcí 1800 gramů tohoto druhu ryb největšími producenty kaprů na hlavu v Evropě.

Lesní hospodářství v ČR trpí stejnými neduhy jako zemědělství

Přestože se média a politici zabývají obvykle prioritně problematikou zemědělství, stranou pozornosti by neměla zůstávat ani problematika lesního hospodářství. Naše lesnictví totiž trpí modelově stejnými problémy, jako zemědělství.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info