Souhrn událostí uplynulých dní – 20. – 22.1. 2017

Senát schválil plemenářskou novelu po sporu o včelu kraňskou

Zpřesnit povinnosti účastníků plemenářského programu má novela plemenářského zákona, kterou dnes schválil Senát. Rozhodl o tom po dlouhém sporu o ustanovení, podle něhož k plemenitbě včel bude moci být využívána včela medonosná kraňská.

Pokuty za neposkytnutí genetických vzorků dřevin se zřejmě sníží

Pokuty za neposkytnutí genetických vzorků lesních dřevin se zřejmě sníží na pětinu. Místo dosavadních 100.000 korun by to podle novely, kterou dnes schválil Senát, bylo maximálně 20.000 korun. Zaplatit by je musel vlastník nebo nájemce lesa, který by neposkytl nebo neumožnil odběr vzorků pro potřeby Národního programu ochrany a reprodukce genofondu lesních dřevin.

Za prodej zdraví ohrožujících hnojiv bude až pětimilionová sankce

Za prodej hnojiva, které ohrožuje úrodnost půdy, zdraví lidí a zvířat nebo životní prostředí, asi bude možné uložit pokutu až pět milionů korun. Nyní tato sankce hrozí za prodej neregistrovaného či příliš rizikového hnojiva. Změnu má přinést novela, kterou dnes Senát schválil beze změn.

Ministr Jurečka na IGW v Berlíně: Pro pomoc s uplatněním českých společností na zahraničních trzích využíváme řadu proexportních nástrojů

Odborníkům, obchodníkům i běžným návštěvníkům je určen mezinárodní veletrh potravinářství, zemědělství a zahradnictví Internationale Grüne Woche, který se ode dneška do 29. ledna koná v Berlíně. Ani letos na něm nechybí Česká republika se svojí národní expozicí.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info