Souhrn událostí uplynulých dní – 17. – 19.2. 2017

Rusko zmírnilo omezení obchodu s českými výrobky kvůli chřipce

Rusko povolilo dovoz zboží, kde je zpracované drůbeží maso z českých závodů. Musí však být ošetřené tak, aby v něm byl zničen potenciální virus ptačí chřipky. Rusko dříve dovoz takového zboží zakázalo kvůli výskytu nemoci v ČR. Většina zákazů ale platí dál, sdělil dnes ČTK mluvčí Státní veterinární správy Petr Pejchal.

Výrobci mléka se ocitli v krizi. Problémy má Opavsko i Krnovsko

Dlouhodobý přebytek mléka na českém trhu nutí jeho producenty snižovat stavy skotu a zavádět úsporná opatření. Důvody pro snižování stavu mléčných krav mají oslovení producenti mléka na Opavsku a Krnovsku stejné. Prodejní cena je v současné době stále nižší než ta výrobní.

Vajíčka v obalu s CZ nemusí být česká

Mnohé zákazníky zajímá země původu vajíček, ale kódy bývají pro laiky matoucí. Vajíčka prodávaná v obalech označených CZ třeba podle současného zákona vůbec nemusí být česká. Důležitý je kód přímo na vajíčku.

Test mražené zeleniny: hrášek, pórek, celer, nebo led s příměsí mrkve?

I uprostřed zimy si můžete uvařit pořádnou zeleninovou polévku. Stačí v obchodě vybrat mraženou zeleninu, ne jenom sáček promrzlé drti a ledu. MF DNES nechala otestovat dvanáct vzorků mražené zeleniny, která je u nás běžně k dostání.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info