Souhrn událostí uplynulého dne – 15.3. 2017

Přemnožení kanci jsou agresivní a chytří, mláďata posílají na výzvědy

Přemnožení divočáci jsou podle myslivců agresivnější než dřív a také využívají své inteligence, díky které mění strategii přežití. Zatímco před půlstoletím lovci na českém území zastřelili ročně jen přes tři tisíce kanců, loni už to bylo 185 000, informuje MF DNES.

Ministerstvo hodlá omezit prodej mléka. Dělá z nás vazaly, vadí farmářům

Ministerstvo zemědělství navrhlo omezit objem syrového, neošetřeného mléka, které smí sedlák prodat přímo z farmy. Například mléka od krav by mohl farmář nabídnout za týden místo tisíce litrů jen polovinu. „Systém z nás dělá nesvobodné vazaly státu,“ zlobí se zemědělci.

Budou konečně stejné potraviny pro všechny unijní spotřebitele?

Diskuze o rozdílech potravin na českém a zejména německém trhu opět nabraly na obrátkách. Proti tomuto fenoménu totiž nebojuje pouze Česko, ale i další středoevropské státy. Na jejich trhy se dostávají výrobky tvářící se stejně jako produkty prodávané v Německu a jiných západoevropských státech.

Vědci zmapovali populace dřevin v ČR: Buku a jedle razantně ubylo

Kdysi naše lesy vypadaly zcela jinak. Každý pátý strom byla jedle, buků bylo ještě víc. Pak ale zastoupení buku a jedle kleslo o desítky procent. Tým vědců z Výzkumného ústavu lesního hospodářství a myslivosti vypracoval studii s cílem zjistit, v jakém stavu jsou současné populace buku, jedle a dalších původních dřevin.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info