Souhrn událostí uplynulého dne 20. 3. 2017

Vědci budou s drony hledat na Šumavě stromy napadené kůrovcem

Vědci z jižních Čech a Bavorska budou pomocí dronů hledat na Šumavě stromy napadené kůrovcem. Letos techniku zprovozní a otestují, příští rok začnou měřit v šumavských lesích. Letošní náklady na české straně činí tři miliony korun. ČTK to řekl Martin Hais z Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity.

Brazílie čelí obrovskému skandálu s hovězím masem

Z nebývalého skandálu s prodejem shnilého hovězího masa jsou podezřelé hlavní brazilské masokombináty, mezi nimi i JBS, který je z hlediska prodejů největším světovým zpracovatelem hovězího. Tři z jateckých provozů byly již zcela uzavřeny, dalších více než dvacet je detailně monitorováno.

Sedláci navrhují kroky ke změně českého venkova

Hlavní stanoviska a požadavky Asociace soukromého zemědělství nejen v rámci jednání o nové podobě Společné zemědělské politiky po roce 2020 byly stěžejním tématem zasedání celostátní Rady této nevládní organizace.

Nedostatek sládků má pomoci řešit rekvalifikační kurz

Nedostatek sládků, především v minipivovarech, má pomoci řešit rekvalifikační kurz pivovarnické a sladovnické práce. V květnu ho spustí brněnská Beer Academy ve spolupráci s Mendelovou univerzitou v Brně. ČTK to řekl zakladatel Beer Academy David Janda.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info