Souhrn událostí uplynulého dne 21. 3. 2017

Jurečka chce větší obchody s Kubánci. Jako za dob socialistického Československa

Ministr zemědělství Marián Jurečka (KDU-ČSL) v pondělí zahájil pracovní cestu na socialistickou Kubu. Cílem cesty je podle něj posílit spolupráci mezi oběma zeměmi a navázat na dobu před rokem 1989, kdy „bylo Československo historicky jedním z největších dodavatelů na Kubu”.

Zemědělské firmy pociťují kritický nedostatek agronomů a opravářů

Velké problémy se sháněním agronomů, zootechniků a opravářů strojů hlásí zemědělské firmy v Plzeňském kraji. Díky mechanizaci nebyl v minulých letech úbytek lidí tak citelný, nyní už je pro řadu firem kritický. Lidé v oboru zestárli a mladých lidí chodí na učňovské a středoškolské zemědělské obory velmi málo.

Pivní nákup roku má zelenou. Japonci převezmou Prazdroj 31. března

Japonská skupina Asahi převezme Plzeňský Prazdroj k 31. březnu. Transakci už schválila Evropská komise. Za pět pivovarů v Evropě zaplatí Asahi téměř 200 miliard korun. Souhlas komise byl udělen, prvním pracovním dnem nové organizace tedy bude pondělí 3. dubna.

Vinařští turisté letos hledají vinaře s novou bezednou on-line mapou

Je v Česku vinařů pět set? Tisíc? Míň nebo víc? Odpověď ukazuje nová rozsáhlá mapa tuzemských vinařství stvořená pro vinařskou turistiku, inspiraci k ochutnávkám i k objevování nových tváří.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info