Diplomantský seminář Katedry informačních technologií PEF ČZU v Praze

Tradiční Diplomantský seminář (letos již 19. ročník), pořádaný Katedrou informačních technologií PEF ČZU v Praze, se konal dne 2. března 2017. Vědeckého semináře se každoročně účastní studenti magisterského studia, kteří předkládají diplomovou práci v aktuálním kalendářním roce.

Součástí semináře, jako samostatná odborná sekce, byl uspořádán 2. ročník soutěže v prototypování aplikací Hackathon 2017, kterého se účastnilo 5 studentských týmů. Na výběr byla dvě konkrétní zadání, ze kterých si týmy mohly zvolit to, které jim je nejbližší, případně je dále rozvíjet:

  1. Využití mobilní aplikace pro přehled o chytré farmě a jejířízení
  2. Hra pro popularizaci zemědělství, venkova nebo potravinářství

Podrobné informace jsou k dispozici v samostatné zprávě k této akci.

Záštitu nad akcí převzal ministr zemědělství Marian Jurečka.

Tak jako v předešlých dvou letech se i letošní ročník konal v turisticky velmi atraktivním prostředí Zámeckého dvora Všeradice. Areál svou rozlehlostí poskytl plně vybavené seminární místnosti pro jednání v šesti sekcích. Nedílnou součástí Zámeckého dvora je restaurace s pivovarem (pivo Všerad), výstava obrazů a expozice muzea Magdaleny Dobromily Rettigové, jež byla přístupna nejen pro studenty této vydařené akce.

V letošním roce vzhledem k vysoké účast studentů probíhalo jednání netradičně v pěti sekcích (šestou sekcí byl Hackathon 2017 – viz výše), které řídily odborné komise složené ze členů katedry a externích odborníků. Každá komise na základě stanovených pravidel hodnocení vybrala a ocenila tři nejlepší práce. Ocenění studenti obdrželi kromě diplomů také hodnotné věcné ceny, kterými seminář podpořili společnost Concur, Ministerstvo zemědělství ČR, Katedra informačních technologií, Provozně ekonomická fakulta a další partneři akce.

Na semináři se představilo a obhajovalo své práce 98 diplomantů katedry, Komise č. 1 byla koncipována jako anglická, protože převážná většina studentů v této sekci prezentovala své výsledky práce v angličtině v souladu se svým oborem studia. V komisích pracovalo a hodnotilo celkem 25 členů katedry a zástupců praxe.

Seminář byl ukončen slavnostním vyhlášením tří nejlepších prací za každou komisi, tří nejlepších studentských projektů v rámci Hackathonu a společenským posezením v prostorách restaurace a pivovaru. Vyhlášení se osobně zúčastnili, diplomy a ocenění předali děkan PEF, vedoucí Katedry informačních technologií, zástupci firmy Concur, zástupci Ministerstva zemědělství ČR a předsedové jednotlivých komisí.

Akce je dlouhodobě velmi pozitivně hodnocena studenty, především pro možnost "prezentace a obhajoby nanečisto“ a možnosti konzultovat a diskutovat řešenou problematiku přímo s odborníky z katedry, praxe a kolegy z různých oborů studia. Celkem se akce zúčastnilo 138 studentů a 30 členů katedry, externích odborníků z praxe, zástupců MZe a firem.

Další informace o semináři, včetně fotogalerie, jsou k dispozici na katedrových stránkách: http://kit.pef.czu.cz/

 

Tisk

Foto
1
Foto
2
Foto
3
Foto
4
Foto
5
Foto
6
Foto
7
Foto
8
Foto
9
Foto
10
Foto
11
Foto
12
Foto
13
Foto
14
Foto
15
Foto
16
Foto
17
Foto
18
Foto
19
Foto
20
Foto
21
Foto
22
Foto
23
Foto
24
Foto
25
Foto
26
Foto
27
Foto
28
Foto
29
Foto
30
Foto
31
Foto
32
Foto
33
 

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info