Souhrn událostí uplynulého dne – 26.4. 2017

Mráz poškodil méně vinic na jihu Moravy než loni, asi pětinu

Mrazy z konce minulého týdne poškodily jihomoravské vinice, škody ale nebudou tak velké jako loni. Podle prvních odhadů Svazu vinařů dosáhnou škody na vinicích 15 až 20 procent, podle polohy vinohradů. Loni se na nejvíce zasažených vinicích pohybovaly škody až k 80 procentům.

Návrat bezlesí. Šumava obnovuje horské louky, kde se daří tetřívkům

Správci šumavského národního parku ve čtyřech lokalitách začali obnovovat bezlesí – mozaikovitou krajinu tvořenou travinami a ostrůvky stromů, kde se daří vzácným tetřívkům a chřástalům. Podobné biotopy na Šumavě naposledy hojně existovaly před vznikem střeženého hraničního pásma.

Americký Senát schválil ve funkci ministra zemědělství

Americký Senát v pondělí potvrdil bývalého guvernéra státu Georgia Sonnyho Perduea ve funkci ministra zemědělství USA. Schválení jeho nominace zdrželo podezření ze střetu zájmů, kvůli němuž se Perdue musel zbavit několika firem. Kromě obsazení funkce ministra práce je už vládní tým prezidenta Donalda Trumpa úplný.

Ministr Jurečka v Zambii: Chceme prohloubit vzájemné obchodní vztahy a otevřít nové exportní možnosti českým firmám

Diskuze o možné spolupráci v sektoru zemědělství a potravinářství, představení projektu vzorových farem, jednání s ministry zemědělských resortů v Zambii, informování o dobrých výsledcích spolupráce českých a zambijských firem a účast ministra Jurečky a delegace na veletrhu AGRItech EXPO Chisamba, to vše je v programu pracovní cesty ministra.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info