Souhrn událostí uplynulého dne – 22.6. 2017

Konzumní česnek vydávaný za sadbu? Nový zákon falšování zabrání

Poslanecká sněmovna v současné době projednává nový zákon o oběhu osiva a sadby. Pouze zdánlivě nezajímavý zákon je důležitým krokem pro zlepšení podmínek pěstování česneku v České republice. Problematická situace na českém trhu s česnekem je dlouhodobě řešenou záležitostí.

Pivovar Litovel loni uvařil rekordních 203.000 hektolitrů piva

Rekordních 202.995 hektolitrů piva uvařil loni Pivovar Litovel. V meziročním srovnání se výstav pivovaru z Litovle na Olomoucku zvýšil téměř o 16.000 hektolitrů. Obrat v roce 2016 vzrostl o 24 milionů korun na 511 milionů korun, sdělil dnes ČTK ředitel Pivovaru Litovel Lumír Hyneček.

Stát vypsal zatím největší zakázku na potraviny pro lidi v nouzi

Stát vypsal zatím největší veřejnou zakázku na potraviny a další životní potřeby pro nejchudší lidi v Česku. Na víc než 50 míst v zemi chce s pomocí evropských peněz během jednoho roku distribuovat zboží až za 65 milionů korun. Vyplývá to z Věstníku veřejných zakázek a informací ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV).

Dotace na zdroje pitné vody nevysychají, podpora obcí pokračuje

Sezóna horkých letních dnů je v plném proudu, a řada obcí se již nyní potýká s nedostatkem pitné vody. Starostové by proto neměli váhat a využít dotace z MŽP směřované na boj se suchem. Ministerstvo životního prostředí navíc prodlužuje termín, do kterého bude možné žádat o dotace na průzkum, posílení a budování zdrojů pitné vody.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info