Souhrn událostí uplynulého dne – 28. 6. 2017

Nízké ceny dřeva podsekly Lesům ČR zisk skoro o čtvrtinu

Státnímu podniku Lesy České republiky loni podle auditovaných výsledků klesl čistý zisk o 23 procent na 4,16 miliardy korun z předloňských 5,4 miliardy. Pokles zisku podnik již dříve přičetl vyšší těžbě kalamitního dřeva z kůrovcových, větrných a jiných kalamit, které se na trhu prodává za výrazně nižší ceny.

Obchodů s potravinami ubývá. Za posledních 16 let o více než sedm tisíc

V Česku rok od roku ubývá obchodů s potravinami. Za tento pokles může především situace na takzvaném tradičním trhu, tedy u obchodů s rozlohou do 400 metrů čtverečních. Zástupci maloobchodu za tím vidí mimo jiné také špatný přístup státu.

Bouřlivá debata ke greeningu

Ve druhé polovině května proběhlo v Bruselu jednání Skupiny pro občanský dialog při Evropské komisi, tentokrát na téma ozelenění. Evropská komise podala podrobné informace o plnění greeningu a nastínila, jak by podmínky mohly být upraveny do budoucna.

Sklizeň ovoce bude letos slabá, tisíce tun zničily mrazy

Letošní úroda ovoce na Moravě bude kvůli jarním mrazům jedna z nehorších za posledních 11 let. Meruněk bude dokonce nejméně, jen přes 400 tun. V loňském roce, kdy ovocnáře také postihly mrazy, jich bylo 500 tun.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info