Souhrn událostí uplynulého dne – 15.8. 2017

Více než sto tisíc metrů krychlových dříví poškodil silný vítr – první odhady škod ve státních lesích

Přes sto tisíc m3 dříví poškodil vítr od 9. do 11. srpna ve státních lesích, které spravuje podnik Lesy ČR. Škoda na zpeněžení dříví je zatím 25 milionů korun. Jde o první odhady. Kalamitní dříví se podle všeho zpracuje do konce října.

Burčáku bude letos málo. Může za to sucho, mrazy a bouřky

Začala sezona burčáku, letos ho bude ale méně než předešlé roky. Vinaři vyrazili sbírat hrozny o několik dní dřív než loni, z vinohradů se ale většina z nich vrací jen se zhruba poloviční úrodou. Může za to hlavně sucho, květnové mrazy, ale i bouřky z minulého týdne.

Myslivci na Zlínsku mají první klec k odchytu divočáků

Myslivci v ohnisku nákazy africkým morem prasat na Zlínsku mají první klec k odchytu divočáků. Od hejtmanství ji dostali členové Mysliveckého spolku Vrchovina v Hvozdné. Klec už nainstalovali v revíru a v jejím okolí intenzivně vnadí.

Shodné obaly, jiné složení. Dánská firma zpochybňuje test potravin v Česku

České ministerstvo zemědělství nechalo zpracovat srovnání jednadvaceti párů potravin a čisticích výrobků, které jsou k dostání na českém, rakouském a německém trhu. Výsledky ukázaly na rozdílnou kvalitu potravin, a daly tak za pravdu těm českým spotřebitelům, kteří jsou s tuzemským zbožím nespokojeni.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info