Souhrn událostí uplynulých dní – 25. – 27.8. 2017

Průzkum: Odchod pracovníků z EU ohrožuje britské potravinářství

Téměř polovina podniků působících v britském potravinářském sektoru tvrdí, že jejich pracovníci pocházející z Evropské unie uvažují o odchodu kvůli nejistotě kolem brexitu. Jejich absence by ochromila třetinu podnikatelských aktivit sektoru, vyplývá z průzkumu federace potravinářského průmyslu.

Na potravinové banky dá letos stát 29 milionů korun

Devětadvacet milionů korun dá letos ministerstvo zemědělství v Národním dotačním programu na podporu činnosti potravinových bank. Meziročně je to o sedm milionů více. Cílem je snížit v Česku plýtvání potravinami. Na českobudějovickém agrosalonu Země živitelka, který dnes pokračuje druhým dnem a potrvá do 29. srpna, to řekl ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Obchodníci odmítají Zemanova slova o vysokých maržích u pečiva

Svaz obchodu a cestovního ruchu i obchodní řetězce odmítly tvrzení prezidenta Miloše Zemana o vysokých marží u pečiva. Zeman v pořadu Týden s prezidentem na TV Barrandov obchodní řetězce kritizoval. Řekl, že zisková marže u rohlíků byla před 15 lety 13 procent, dnes je 67 procent.

Češi jedí víc než polovinu sýrů a másla z dovozu, varuje šéf potravinářské komory

Češi jedí více než polovinu sýrů, tvarohů a másel z dovozu. Prezident Potravinářské komory ČR Miroslav Toman to v pátek řekl na českobudějovickém agrosalonu Země živitelka a označil to za tragický fakt. Klesá i potravinová soběstačnost ČR u vepřového masa a mrkve.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info