Souhrn událostí uplynulého dne – 19. 10. 2017

Lékárníci vydělávají na zvířatech. Prodeje veterinárních přípravků v běžných lékárnách strmě rostou

Lidé stále častěji kupují veterinární léky v běžných lékárnách. Dříve si pro ně přitom chodili téměř výhradně ke svým veterinářům. Prodeje přípravků pro zvířata rostou v lékárnách o desítky procent. Tyto tržby jsou pro majitele lékáren vítaným přilepšením. Příjmy běžných lékáren za léky totiž řadu let klesají.

Kutnohorští vinaři mají letos o pětinu vyšší výnosy

Kutnohorští vinaři mají zatím sklizeno 70 procent hroznů, výnosy jsou proti jiným letům zhruba o pětinu vyšší. Starosti jim ale dělá cukernatost, řekl dnes ČTK jednatel společnosti Vinné sklepy Kutná Hora Lukáš Rudolfský.

Rusové dávají stále častěji přednost pití kávy před tradičním čajem, což se promítá i v českém exportu

V letošním roce vyrostla spotřeba kávy v Rusku až o 20 %. S tím souvisí také zvýšení importu kávových zrn a souvisejících produktů. Za prvních sedm měsíců roku 2017 se dovezlo 64,4 tis. tun nepražených kávových zrn typu „arabika“, v případě nepražených zrn typu „robusta“ to bylo 57 tis. tun.

Drůbežáři: Cena vajec roste, mohly by stát i více než 5 Kč za kus

Vejce v obchodech letos zdražují. Podle údajů Českého statistického úřadu nyní jedno stojí 3,6 koruny, na začátku roku bylo o dvacetník levnější. Podle předsedkyně Českomoravské drůbežářské unie Gabriely Dlouhé může cena vzrůst i na více než pět korun, zvlášť před Vánocemi.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info