Souhrn událostí uplynulého dne – 23.10.2017

Z hokejisty vinařem

Je cesta od hokeje k vinařství hodně klikatá? To se dozvíte v následujícím rozhovoru s Lukášem Rudolfským - od dětství hokejistou, vystudovaným „ajťákem“ a duší vinařem, který se k vinařství a vinohradnictví dostal náhodou, ale zapustil silné kořeny.

Rusko chce zvýšit clo na dovoz sazenic vinné révy

Ministr zemědělství Alexandr Tkačev vystoupil na Všeruském vinařském fóru s myšlenkou, že clo na dovoz sazenic vinné révy do Ruska by se za následujících pět let mělo ztrojnásobit. Aktuální výše cla je 12,5 % z ceny importovaných sazenic.

Déšť nepustí slunce na oblohu, na horách může o víkendu sněžit

V povolebním týdnu skrze mraky nepronikne příliš slunečních paprsků. Zato při častých přeháňkách přijdou vhod deštníky. V úvodu teploty vystoupí maximálně mírně nad deset stupňů. Uprostřed týdne se sice trochu oteplí, ale o víkendu bude opět chladněji.

Řeznictví VOMA z U. Brodu loni vzrostly tržby na 174,8 milionu Kč

Společnost VOMA z Uherského Brodu, která zpracovává maso a má i vlastní prodejny, vykázala loni tržby za prodej výrobků, služeb a zboží ve výši 174,8 milionu korun. Znamená to meziroční nárůst o necelé čtyři miliony korun. Firmě naopak klesl zisk. Loni činil 1,7 milionu, v roce 2015 to bylo o zhruba 0,7 milionu korun více.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info