Souhrn událostí uplynulých dní – 16. - 19. 11. 2017

Sdružení: Dozor u potravin je kvalitní, kromě medu

České dozorové potravinářské orgány jako jsou Státní veterinární správa a Státní zemědělská potravinářská inspekce pracují kvalitně. Výjimkou je jejich činnost v oblasti kontroly medu, kde dlouhodobě dochází k falšování této komodity. Novinářům to dnes řekl předseda správní rady Sdružení českých spotřebitelů Libor Dupal.

Ceny zemědělské půdy stoupají, investoři ztrácejí zájem o nákup polí

Hlad po zemědělské půdě vyhnal její ceny tak vysoko, že zemědělci i investoři ztrácejí zájem o nákup polí. Svou roli sehrávají i horší výnosy. Podle Českého statistického úřadu se loni za metr čtvereční orné půdy platilo průměrně patnáct korun, téměř dvojnásobek toho, co před pěti lety.

Pivovar Svijany chce příští rok dodat na trh pět mil. plechovek

Pivovar Svijany chce v příštím roce dodat na trh pět milionů plechovek piva. Nová plnicí linka na jejich stáčení už je ve zkušebním provozu, který by měl skončit v závěru roku. V budoucnu chtějí v pivovaru do plechovek plnit až 20 procent produkce.

Vojenské lesy letos vysadí rekordních 12,5 milionů stromů, napřesrok plánují dokonce 20 milionů

Vojenské lesy a statky ČR (VLS) v letošním roce vysadí rekordní počet sazenic stromů. V šesti unikátních lesních lokalitách ve správě státního podniku bude do konce roku vysazeno přes 12 a půl milionu sazenic. Většinu z nich přitom budou tvořit listnáče.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info