Souhrn událostí uplynulého dne – 11.12.2017

Chmele se sklidilo méně než loni, přesto je to nadprůměr

Sklizeň chmele za letošek je ve srovnání s loňskem nižší zhruba o 12 procent, přesto jsou pěstitelé spokojení. Za celou Českou republiku byla úroda 6797 tun chmele s průměrným hektarovým výnosem 1,37 tuny, což lze hodnotit jako mírně nadprůměrný ročník.

Národní šampionát plemene BM na výstavě Agribex

Ve středu 6. prosince se v belgické metropoli v rámci výstavy Agribex konal tradiční národní šampionát plemene belgické modrobílé. Na něm se představilo bezmála 200 špičkových zvířat tohoto plemene. Většina z nich byla masného užitkového typu, soutěž však měli i zástupci kombinované linie, ze které byl před 40 lety masný typ postupně vyšlechtěn.

O ryby je před Vánocemi zájem, přesto spotřeba stagnuje

Obchodníci mají největší prodeje ryb každoročně před Vánocemi. Přesto dlouhodobě spotřeba v ČR stagnuje, loňských 5,1 kg na osobu bylo nejnižší od roku 1995, uvádějí údaje Českého statistického úřadu. Loni spotřeba ryb meziročně klesla o 7,5 procenta.

Francouzská pekárenská síť Paul za devět let působení v Česku otevřela 18 pekařství

Francouzská pekařská síť Paul provozuje 1 694 pekařství ve 42 zemích. Řetězec, který řídí pátá generace zakladatelových potomků, má více než 128letou tradici. A právě tradiční francouzské pečivo prodává již devět let i na tuzemském trhu. Aktuálně pekařství Paul provozuje v Praze osmnáct prodejen.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info