Souhrn událostí uplynulého dne – 27.12. 2017

Klatovské pekárny uvádějí na obalech slovní označení Klasa. Podle úřadu jde o parazitování na certifikátu národní značka kvality Klasa.

Klatovská pekárna v posledních měsících uvedla na trh nový obal některých svých výrobků, na který umístila označení Klasa. To se však nelíbí státu, neboť slovní označení se shoduje s registrovanou známkou národní značky kvality.

Rusko si brousí zuby na saúdský trh s pšenicí, kde zatím dominují dodávky z EU

Rusko zahájilo jednání s představiteli Saúdské Arábie o možném uvolnění pravidel pro obchodování se pšenicí. Ruská pšenice neměla během posledních deseti let do Saúdské Arábie přístup kvůli přísným pravidlům, to se ale může změnit.

Na jatkách porážená drůbež bude od ledna povinně vyšetřována na kampylobaktery

Od 1.1.2018 vstupuje v platnost Nařízení komise (EU) 2017/1495, kterým se mění nařízení (ES) č. 2073/2005, podle něhož vzniká provozovatelům drůbežích jatek nová povinnost a to zajistit odběr na kampylobaktery.

Kojenecká výživa s podezřením na salmonelu se prodávala i v Česku

Výrobky dětské výživy s podezřením na kontaminaci salmonelou od francouzské firmy Lactalis se prodávaly i na českém trhu. V sobotu to uvedla Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI). Podezření se týká některých šarží dětské výživy Amilk, kterou u v pátek preventivně stáhly z prodeje lékárny Dr. Max.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info