Souhrn událostí uplynulého dne – 2.1.2018

Zákazníci německého supermarketu našli v pečivu a salámech špendlíky. Policie hledá pachatele

Policie z jihoněmeckého Offenburgu pátrá po neznámém pachateli, který do potravin v jednom z místních supermarketů píchnul špendlíky. Zákazníci našli v různých druzích výrobků už celkem pět ostrých jehel s hlavičkou, informovala agentura DPA. Nikdo zatím neutrpěl zranění.

Farma v Rusku vybila kvůli ptačí chřipce 660.000 kusů drůbeže

Rusko oznámilo vypuknutí ptačí chřipky na drůbeží farmě v Kostromské oblasti, ležící kolem 300 kilometrů severovýchodně od Moskvy. Farma musela zlikvidovat více než 660.000 kusů drůbeže, informovala dnes podle agentury Reuters Světová organizace pro zdraví zvířat (OIE).

Všechna vína VOC dopadla při kontrole inspekce výborně

Všechna vína, která nesou označení VOC, tedy vína originální certifikace, vyhovují ve všech parametrech a spotřebitelé se mohou na jejich kvalitu spolehnout, uvedl dnes v tiskové zprávě mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) Pavel Kopřiva.

Obchody už nesmí dávat plastové tašky k nákupu zdarma

Obchodníci od včerejšího dne nemohou lidem dávat zdarma k nákupu plastové tašky. Bezplatné můžou zůstat jen tenké sáčky, například na pečivo či masné výrobky. Nové pravidlo zavádí novela zákona o obalech, která má v návaznosti na předpisy Evropské unie omezit objem plastového odpadu.

 

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info